Prachtige viering 20 jarig Jubileum Amusementskoor “Haven in Zicht” op 7 september 2019

 

Na het spetterende optreden tijdens de Haring Party bij Het Hooge Heem te Grootegast op 21 juni, waar de volgende bedrijven het optreden hebben gesponsord.
Multimate Grootegast, Windows for You, Froentjes Bandenservice, Marskramer en OK benzine station, begon de zomervakantie voor het koor.
De zomervakantie vloog voorbij en als start werd het 20 jarig Jubileum van het koor gevierd met een geweldig optreden in Meckama State te Kollum.

Het koor had zich verzameld bij kunstcafé en restaurant “De Dream” op Dokkumer Nieuwe Zijlen. Na de koffie en oranjekoek, met een prachtige foto van het koor en aangeboden door Bakkerij van der Bijl uit Kollum, ging men in “de Wilhelmina” naar Kollum.
De elektrische boot voer langs prachtige stukjes natuur onder een stralende zon.
De koorleden waren zo onder de indruk dat ze pas vlak voor Kollum begonnen met zingen onder leiding van Jozé Boon.
Een feestelijke aankomst werd het bij Meckama State waar de fotograaf al klaar stond om zijn foto’s te maken.

Een volle zaal begroette het koor en Martha Bijlstra heette het koor welkom.
Onder leiding van dirigent Hans Eijsink en met begeleiding van de accordeonisten José Boon en Truida van Santen verzorgde het koor een zeer afwisselend optreden met na de pauze de meezingers die door de zaal luidkeels werden meegezongen.

Na dit prachtige optreden lieten de koorleden zich weer verwennen met een tochtje met de “fluisterboot” van Gerrit Barkmeijer.
Een flesje Berenburg van Sonnema en de hapjes aangeboden door de firma Hilboezen zorgde voor de ultieme sfeer tijdens de tocht naar Dokkumer Nieuwe Zijlen.

In de “Dream” werd het feest voortgezet. Voorzitter Bouwe van der Weide hield de tafelspeech en kwam tot de conclusie dat Kor Kloppenburg als enige de twintig jaar bij het koor heeft volgemaakt. Een zeer trouw lid. Na de hoogtepunten uit de geschiedenis van het koor en de daarbij behorende kwinkslagen besloot de voorzitter zijn speech. Een prachtige afsluiting waarbij iedereen kon terugzien op een geweldige jubileumviering.

.