Haven in Zicht is in 1999 begonnen als shantykoor, vanaf 1 juni 2016 is het officieel een amusementskoor.


Het shantykoor "Haven in Zicht" is opgericht in 1999. Het eerste optreden was in Winschoten op 25 mei 2002. Bij heerlijk weer en met een goede stemming heeft het koor op verschillende plekken in de winkelstraat een optreden verzorgd.


Opening Haven van Burum op 12 mei 2007

Eén van de hoogtepunten in de geschiedenis van het shantykoor "Haven in Zicht" was het optreden tijdens de opening van de Haven van Burum. Alle koorleden kwamen in vol ornaat aan bij de brug van Visvliet waar een enorme boot lag om het koor naar Burum te varen. De tocht duurde lang en Burum kwam maar niet in zicht. Wat was het probleem: De boot zat vast en kon met geen mogelijkheid voor- of achteruit. De mensen bij de nieuwe haven in Burum stonden maar te wachten en werden al aardig ongeduldig. De officiële opening bestond namelijk uit het feit dat de boot door een lint zou varen. Na ongeveer een vertraging van drie kwartier lukte het de schipper de boot los te krijgen en richting Burum te koersen. Met luid gezang werd door het lint gevaren en de haven geopend.


In 2009 bestond het shantykoor "Haven in Zicht" 10 jaar

In 10 jaar werd er heel wat afgezongen. Diverse concerten in het eigen dorp met de brassband Advendo. Concerten met het zeemanskoor uit Lauwersoog en de Beurtskippers uit Surhuisterveen. Ook optredens tijdens openluchtconcerten in Niezijl, Surhuisterveen en in het eigen dorp. Shantykoor "Haven in Zicht" was ook in het buitenland bekend. Eens in de twee jaar gingen de koorleden met partner naar een camping in Dötlingen. Met caravan, tent of bij een ander in de voortent werd overnacht. Er was altijd plaats, niemand sliep buiten. Zelfs gasten op de camping boden onderdak aan. Zo'n weekend was een hoogtepunt in het jaar.

13 juni 2009: Kottertocht en etentje

Als afsluiting van het seizoen en om al vast het jubileum in te luiden, gingen we samen een middag op stap. Gerrit Frik had een schoolkameraad, die een kotter bezat, gevraagd of we een tocht mochten maken op zijn vissersschip.
Het werd een prachtige tocht waarbij mooie sonates van shanties klonken over het water. Om 18.30 uur werden we in het dorpshuis verwacht waar beheerder Renze Poortinga met zijn hulptroepen een heerlijk buffet voor de leden had verzorgd. De avond werd instijl met het zingen van shanties afgesloten .

10 jaar "Haven in Zicht" jubileumavond

Zaterdagavond 3 oktober werd het jubileumjaar met een feestavond afgesloten. Het podium klaar, het decor aangekleed met meerpaal, anker en trossen. Foto's en vlaggen waren opgehangen en de liederen voor deze avond waren ingestudeerd. Het werd een sfeervolle avond waar de liederen ondersteund werden door filmbeelden op de beamer. Al met al een geweldige afsluiting en een eerste opzet naar het volgende jubileum.

15 jaar "Haven in Zicht" feestavond in het dorpshuis in Burum op 1 februari 2014

We vieren een geweldig feest, samen met het bekende duo "Klún en Knoffelhakke". Ter ere van ons 15 jarig jubileum hebben we een CD laten opnemen in "Dream Project Studio's" in Ee. Deze CD is vanavond uitgereikt aan ons langst zingende koorlid: Kor Kloppenburg. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde avond

               https://www.youtube.com/watch?v=sLsmDVyDdxo

.